onsdag 7. oktober 2009

Mission accomplished!

Etappe to på turen var Brasil og Paraguay. Vi ankom Porto Alegre en tidlig morgen, og ble ikke videre imponert. Byen minnet om en godt organsiert steinrøys, og hjalp oss til å bedre se skjønnheten i alt det andre vi besøkte. Så er vi litt snille.

Så hadde vi heller ikke noe vi egentlig skulle gjøre i Porto Alegre, den var gjennomfartsby på vei til Foz do Iguazú. Har du sett filmen "The Mission" med bla. Robert de Niro og Liam Neeson? Hvis ikke, anbefales den på det sterkeste, mest som film, men også som en god innramming for vårt opphold i Brasil og Paraguay. Vi hadde to ting vi måtte besøke her, jesuittruinene i Trinidad i Paraguay, og den allerede nevnte fossen. Begge deler godt beskrevet i filmen. Så enten; gå og se film, eller les videre.
Iguazúfossen er i nærheten av ubeskrivelig. Den er så stor, og har en slik vannføring at den kan ta pusten fra de fleste. Den har en total bredde på 2,7 kilometer, og danner grense mellom Brasil og Argentina. Og utsikten er forskjellig fra panoramaet man har fra brasiliansk side, til man går 1 km på broer ut i elva og nærmest befinner seg i fossen på argentinsk side. Legenden forteller at den ble skapt ved at en gud forelsket seg i en Guaraníjente. Da denne forsøkte å flykte sammen med sin dødelige utvalgte, knuste guden elva, og begge styrtet i døden. Mulig at vitenskapskretser stiller seg tvilende til en slik forklaring...

Uansett besøkte vi i løpet av to dager både den brasilianske og den argentinske siden. Og kunne gjerne tatt mer.
Paraguay er et skrekkelig billig land. Bosatt av etterkommere av spanjoler, tyskere, østasiater og Guaraní. Nå var det ikke alt det billige vi var ute etter, men flyet hjem, og Jesuittruinene. Jesuittene kom til området tidlig på 1600-tallet, og leverte en betydelig innsats for de innfødte til de ble utvist i 1768, angivelig fordi de var blitt en for stor maktfaktor. Det var utrolig å gå rundt på ruinene i Trinidad og se alt som var bygget der - og høre historien rundt.

Turen ble avsluttet i Paraguays hovedstad Asunción, med en bedre middag og gode og mette turister. Maten er fordøyd, men ennå mangler det mye på å fordøye turen. Det var bare stort!

1 kommentar:

  1. Flotte bilder dere har tatt! Interessant med jesuittruinene, jeg bør nok oppdatere meg mer på sør-amerikansk historie :)

    SvarSlett