mandag 13. juli 2009

Fjelltur


Vi har vært på fjelltur. I norsk målestokk bor vi allerede høyere enn Galdhøpiggen, så fjelltur blir bare å gå sykt høyt til fjells. Vi hadde bestemt oss for å gå opp til det første vannet oppe i fjellet, og hadde hørt at det ikke burde ta så veldig lang tid. Men, der tok vi feil.

Godt nede i dalen fant vi lombris. For dere som lurer på hva det er, er det bare å følge linken. I tillegg laget vi fiskestenger av eucalyptusgreiner og sen/gutt/fiskesnøre kjøpt for 4 kroner. Med det var motivasjonen for de noe latere sikret. Like greit vi ikke fortalte dem at vi ikke regnet med å få fisk i dag:)

Oppe på 3700 meter er det kaldt. Mulig dere kan skimte noen hvite, bare legger hos den avbildede voluntør. Det varte ikke lenge før det ble i kaldeste laget. Men når ungene vil fiske er det bare å smøre seg med tålmodighet.

Litt spesielt var det også å møte på menneskene som bodde her oppe i fjellet. Etter å ha lært spansk i lengre tid, var det litt spesielt å møte folk som bare snakket Quechua. Takket være unger med tospråklig bakgrunn forstod vi i alle fall hva hun mente hun som skreik at vi måtte passe på så ikke bikkjene tok sauene hennes. Lurer på hvordan livet er der oppe? At de ikke har internett er i alle fall sikkert...

2 kommentarer:

  1. dåkke æ pinadø goe! ser ud så dåkke får gjort litt av kvært! æg stryge meste mæ når æg ska på fjelltur mæ ongane :P stay cool!

    SvarSlett
  2. Ej lure på ka lombris e, men ej fann ingen link å følge... Og så syns ej litt synd på ungane som karra sej opp den lange veien i god tru om å få fisk, men så he dei blitt lurt! Såg ut som dei hadde det kjekt likevel, då.:)

    SvarSlett