onsdag 6. mai 2009

Heftige Chile!

Med heftige flamenco-step, salsarytmer, nydelig mat, og kulturopplevelser i Valparaiso har vi hatt en fantastisk god og avslappende ferie i Chile. Med oss på turen fikk vi også med Eli Grete og Mirjam som også er voluntører her, og det ble en knakende god gjeng!
Den lidenskapelige dansende damen var en del av en gruppe som underholdt på en av restaurantene i Santiago.

Grunnen til at dette blogginnlegget har latt vente på seg. er at etter tilbakekomsten fra Chile, ble det en langhelg med alle barna til Torotoro. Nytt innlegg om denne turen kommer straks, men nå om Chile...
Det ble en virkelig avslappende og herlig ferietur til landet langs Sør-Amerikas vestkyst - kjent for sin lange kyststripe og som et av verdens beste vinland. Og vi fikk oppleve både det første og det siste. Utenfor Santiago besøkte vi vingården Concha y Toro. Her ble det både omvisning og smaksprøver, fulgt av en særdeles serviceminded drosjesjåfør! Det er tydelig at chilenerne er stolte av sitt hjemland, noe som ga seg uttrykk i opptil flere drosjesjåførers trang til å guide og vise frem Santiago. Byen er langt mer roligere og mindre stressende enn byer vi er vant med av boliviansk standard - og vi merker vi har vært i Bolivia en stund når vi reagerer på at det faktisk finnes søppelbøtter på fortauene, at ingen taxier tuter på oss, at bilene stopper for fotgjengere og at ingen selgere roper og skriker i gatene. Santiago var en herlig by, og avslappende og rusle rundt i gatene i. Av museumsbesøk var vi mindre heldige, men parken Santa Lucia som ligger på et fjell midt i byen, var absolutt verdt et besøk og fint sted å spise lunsj.

Fra Santiago gikk turen mot kysten og Valparaiso - Chiles viktigste havneby som også har vært på UNESCOs verdensarvliste siden 2003. Den er kjent for sine fargerike og særpregede hus, og vi besøkte blant annet huset til den chilenske forfatteren og nobelprisvinneren Pablo Neruda (vist på bildet). Ganske orginalt, men veldig stilig! Valparaiso utmerket seg som en bohèmby, full av hippier og kunstnere som satte sitt preg på byen. Det å ta en av heisene opp til en av byens mange høyder og rusle rundt i nabolagene for å se på og ta bilde av de snodige husene, kunne man gjøre i timesvis.


For enkelte var også Valparaiso et etterlengtende møte med kysten og havet. En av dagene ble det en liten båttur i området rundt Valparaiso. På bildet sees Valparaiso i bakgrunnen. Eneste haken ved turen hit, var at været dessverre ikke tillot noe bading, til det var både lufta og vannet i kaldeste laget. Men for engang marinesoldat Frøystad var den chilenske marinens båter som holdt til her også et syn for øye. Chile overgikk i det hele tatt våre forventninger totalt, og om det blir en tur tilbake hit engang... Det får vi endelig håpe!

1 kommentar:

  1. Gustaf Isaksen7. mai 2009 kl. 13:41

    Jag firade ju millenium-skiftet i Iquque, och jag blir helt svag i benen, när jag får se att ni tagit turen till Chiles kust!!! Det är på något vis, världens ände. Det öppna havet är oändligt, och det är många dagars båtresa rakt västerut till nästa strand...

    Så bra, gutter, det ser ut som om ni njuter av varje plats. När ni är på volontärplatsen, är ni närvarande och har det bra. När ni är på resa, är ni närvarande och har det bra. Så ska det vara! Och kanske det inte är hela världen att ni måste ut ur landet var 3:e månad? Då blir det ju till att ni får regelbunda resor och små-semestrar! Känner jag upptäckarlusten hos Jon-Andreas rätt, så är det bara "kos" !!!

    SvarSlett