onsdag 25. februar 2009

Carneval - Farvel til kjøttet

Det er onsdag morgen, og Ingve sitter her med svømmehud på fingrene, et blått øye og er takknemmelig for at det ikke står verre til...

I helgen har det vært karneval i Bolivia, noe som betyr noe ganske annet enn i Norge. Glem alt du har lært om karneval som et utkledningsparty. Her går alle bananas i flere dager. Med vannballonger. Alle, vel, ser du bort fra dama i førtiårene som ble liiiitt sur da jeg ved et uhell traff henne med en vannballong, så er det alle. Dessuten varer denne helgen helt til onsdag morgen.

I helgen reiste vi på leir, uten at det er poenget i denne bloggposten. 25 personer med vannballonger opp på et lasteplan, ut på veien og kaste vannballonger på alt som rører på seg, med to unntak:
1. Motorsyklister (=farlig)
2. Bilførere (= like farlig)
I tillegg holder vi oss unna damer med unger, gamle, og de som kan bli sure...
Det viste seg at trikset med å kjøre rundt med bil ikke var det beste, vi ble mer skyteskive enn en effektiv angrepstropp. Bolivianerne er godt trente i å kaste på bevegelige mål.

Det virkelig morsomme med karnevalet er at så og si alle er med. Det høres kanskje litt sykt ut, men alle (utenom de ovenfornevnte) deltar med liv og lyst. Så har det også sin pris, en av jentene våre fikk utslått en bit av en tann av noen som spilte skittent spill med småstein i ballongen. Ingve er glad for at det ikke ble farvel til øyet som ble truffet. (Jada mamma, alt vel, bare litt hovent under høyre øye:)

På mange måter illustrerer dette karnevalet mye av det bolivianske samfunnet: Man kjører på med det man har, og man har ikke det samme som i Norge, hverken om tanker om sikkerhet eller materielle muligheter. Sjarmerende og litt frustrenende på samme tid. Årets "farvel til kjøttet", og inngangen til fasten gikk bra, og en fantastisk opplevelse. Synd vi er hjemme neste år...

3 kommentarer:

  1. Oj, du og du, hørtes villt ut, men samtidig spennane;) God bedring t øya ditt!

    SvarSlett
  2. huff, da..ja må rekne med litt svinn når man e i det stpore utland;)håpe øyet bli fort bra igjen!!hørtes gøy ut da!trur det hadd vært nåkkå for mæ;)så kjekt å lesa og følg med dåkk!!i Bergen har våren meldt sin anmarsj for fullt!!

    SvarSlett